• dec '11 02 16:26

    Drama in Badhoevedorp

    Geschreven door : Willem van Es - reactie(s) : 0

Een gezin uit Badhoevedorp is gisteren dood gevonden. Waarschijnlijk is sprake van moord en zelfdoding.

Het gaat om een echtpaar van 68 en 69 jaar en hun 36-jarige zoon. Het lichaam van vader Henk werd gevonden onderaan een flat in Zaandam. Moeder Tony en zoon Bas lagen dood in de woning aan de Akerdijk.

Moeder en zoon zijn door geweld om het leven zijn gekomen. Wat er precies is gebeurd in de woning, wordt onderzocht.

Remco en Alma Schilpzand, een paar van de weinige buren die goed bevriend waren met de familie, willen niet speculeren over het drama. 'Het leven draaide om Bas. Hij wilde naar de Olympische Spelen. Zijn vader was zijn coach en trainde met hem hink-stap-sprong, discuswerpen en kogelstoten. Henk en Tony leefden voor Bas,' zegt Alma.

Remco en Alma leerden de familie rond 1989 kennen. Henk werkte vroeger bij de Amsterdamse brandweer, maar was afgekeurd. Remco: 'Hij had veel meegemaakt. Hij was geknakt en sprak er nooit over.'

In het huis van de familie heerste 'een strak regime'. Remco: 'Zo veel passie kan ook eng zijn. Ik hoopte dat Bas de hoogste score een keer haalde. Stel je voor dat dat nooit gebeurt. Wat dan?'

Driekwart jaar geleden beschadigde Bas met polsstokhoogspringen zijn knie. Het leek gedaan met de droom. Het echtpaar Schilpzand hield het hart vast. 'Die Olympische Spelen werd een onhaalbare kaart.' (Hanneloes Pen)


Lees verder Het Parool van 2 december 2011Berichten
Bezig met het laden...
Naam *
Email
Commentaar *